Pin It

Temptations ’N’ Nightmares Δεκαετία ’90. Και ξεσπάει ο χαμός με το Trash! Ωραίες εποχές….

«Η μικρή Κατερίνα πωρώθηκε και άρχισε να μαζεύει τα πάντα από Alice Cooper, με αδυναμία στα περιοδικά και στόχο να αποκτήσει όλη την δισκογραφία του ειδώλου της και ίσως, στα τρελά της όνειρα, κάποτε να τον συναντήσει! Ε, κάποια στιγμή τα κατάφερε!»

Άρχισα λοιπόν, γύρω στον Σεπτέμβρη του 1989 να ακούω κι εγώ το μοναδικό ΤRASH, και να πωρώνομαι κεραυνοβόλα με το POISON! Και το ένα hit ερχόταν πίσω από το άλλο, παντού περιοδικά με συνεντεύξεις του, κι εγώ να μαζεύω σαν τρελή με το πενιχρό μου χαρτζιλίκι!! Το 1990 ήρθε, και ανακοινώνεται ότι θα έρθει ΕΛΛΑΔΑ!! Έτσι βρέθηκα στην Λεωφόρο με την πολυαγαπημένη μου θεία, να παρακολουθώ την συναυλία του αιώνα!!! Μετά από αυτό, αντί να ελαττώνεται η αγάπη μου για κείνον όλο και δυνάμωνε. Έπρεπε να βρω τρόπους να μάθω τα πάντα! Ανακάλυψα λοιπόν, τα ωραία περίπτερα της Ομόνοιας που έφερναν ξένα περιοδικά!

Το να βλέπεις τον Alice σε εξώφυλλα ροκ περιοδικών ήταν κάτι το ασύλληπτο για μένα! Άρθρα γεμάτα συνεντεύξεις και φωτογραφίες, και πληροφορίες…. ένα σωρό πληροφορίες! Και κάπου εκεί ανακαλύπτω και το trading!! Αρχίζω λοιπόν να ανταλλάσω υλικό με παιδιά από το εξωτερικό που είχαν την ίδια τρέλα με μένα για άλλα συγκροτήματα ή και ακόμα για τον ίδιο καλλιτέχνη, όπως κάναμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά στο σχολείο. «Δώσε μου αυτό που δε θες να σου δώσω κι εγώ αυτό που δε θέλω ή το έχω διπλό!» Και νά σου οι πληροφορίες, και νά σου οι φωτογραφίες, μοναδικές που δεν τις είχε καν φανταστεί η ελληνική περιφέρεια!!

 

Δεν μπορούσα όμως να καταλάβω το νόημα όλης αυτής της πληροφορίας αν δεν την μοιραζόμουν! Δεν είχε νόημα να γνωρίζω τι κάνει και πότε αν δεν το μάθαιναν κι άλλοι ώστε να μοιραστούμε την χαρά! Έπρεπε να μάθει ο κόσμος το παρελθόν του, αυτό το τεράστιο παρελθόν με τις τόσες καταπληκτικές δουλειές. Και μέσα από τις αλληλογραφίες μου γνωρίζω άλλη μια τρελή σαν κι εμένα, πωρωμένη με Alice που μένει στο Λαύριο, την Ντίνα (Alice Fastroses). Και αποφασίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με σκοπό να εξαπλωθεί το όνομα και η φήμη του αγαπημένου μας Alice Cooper στην Ελλάδα!

 

 

Μέσα από μια αγγελία στο Metal Hammer, ανακοινώνουμε την ύπαρξη του πρώτου και μοναδικού Alice Cooper Fan Club, και καλούμε τους φαν να απευθυνθούν σε μας για ενημέρωση και ανταλλαγή υλικού, όπως κασέτες, βίντεοκασέτες και… ΝΕΑ!! Καθότι εγώ το είχα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσπάθησα με κόπο και ατέλειωτες ώρες απασχόλησης να δημιουργήσω ένα fanzine, ώστε να υπάρχει κάτι χειροπιαστό με εικόνες και ειδήσεις του αγαπημένου μας καλλιτέχνη, να είναι κάπου μαζεμένα. Μιλάμε για 1994 όπου το ίντερνετ δεν υπήρχε ακόμα. Έτσι άρχισα να φτιάχνω ένα fanzine και η αγαπημένη μας Ντίνα, να γράφει ότι υλικό ζητούσαν τα μέλη μας από Alice Cooper, σε κασέτες ή/και βιντεοκασέτες!! Σαν φόρο τιμής το πρώτο τεύχος του fanzine είχε τίτλο ALICE FASTROSES που ήταν και το ψευδώνυμο της Ντίνας και ήθελε να φανεί στο πρώτο τεύχος, και από το δεύτερο θα είχε τον κανονικό του τίτλο «ΤΕΜPTATIONS’N’NIGHTMARES» που ήθελα καθώς θεωρώ ότι όλοι οι στίχοι του και η δισκογραφία του Alice εκπροσωπείται πλήρως από αυτόν τον τίτλο.

 

 

 

Με αλληλογραφία, κατάφερα να έχω επικοινωνία και με ξένα fanzines, να ανταλλάσουμε τεύχη και ιδέες, και γενικά μάζευα αρκετό υλικό! Η έκδοσή τους όμως τότε ειδικά ήταν ακριβή και χρονοβόρα. Με νύχια και με δόντια κατάφερα να εκδώσω μόνο 5 fanzines, στα ελληνικά και στα αγγλικά -γιατί τα fanzines είχαν μεγάλη ζήτηση από συλλέκτες εκτός Ελλάδος, σαν κάτι σπάνιο και άξιο για απόκτηση! Και σιγά σιγά το ιντερνέτ άρχισε να κερδίζει έδαφος. Αυτό είχε τα καλά του και τα κακά του. Ναι μεν μαθαίναμε άπειρες πληροφορίες και νέα, από την άλλη όμως, μειώνεται η ανάγκη εκτυπωμένου υλικού καθώς το κομπιούτερ μπαίνει στα σπίτια όλων. Έτσι, γύρω στο 1998 το άλλαξα σε «Alice Cooper Updates», ένα μικρό bulletin που σκοπό είχε πιο πολύ την επαγρύπνηση και κινητοποίηση των φανς, παρά την ενημέρωση αυτή καθ’αυτή.

 

  

 

Το 1998 όμως, στις 4 Ιουνίου, τόλμησα να πάω Γερμανία, στο Αμβούργο, για να τον δω σε μια τρομερή συναυλία της μετα Temptation εποχής. Υπήρχε μια υπόνοια, εκείνη την εποχή, ότι θα τα παρατούσε καθώς η μεταστροφή του στον Χριστιανισμό τον έκανε να απέχει από την δισκογραφία για μερικά χρόνια. Έπρεπε λοιπόν να προσπαθήσω παραπάνω. Μέσα από αλληλογραφία και ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ επικοινωνία, με τον Brian Nelson, μου είχε υποσχεθεί ότι θα μου άφηνε πάσο στην είσοδο του συναυλιακού χώρου για να μπορέσω να τον συναντήσω! Όποιος γνωρίζει όμως, ο συναυλιακός χώρος τότε άλλαξε τελευταία στιγμή! Κι έγινε ένα μπάχαλο. Το αποτέλεσμα ήταν να δω την καλύτερη συναυλία του Alice με πάρα πολύ λίγο κόσμο κι εμένα στην πρώτη σειρά! Δεν κατάφερα όμως να γνωρίσω τον Alice, καθώς δεν υπήρχε κανένα πάσο στην είσοδο τελικά. Μπόρεσα όμως να γνωρίσω και να μιλήσω από κοντά με τον Brian “Renfield” Nelson! Τον Alice δεν τον πρόλαβα.

 

Και ύστερα, ήρθε ο σεισμός της Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 1999, και δεν κατάφερα να συνεχίσω τίποτα γιατί φύγαμε από το σπίτι μας και μετακομίζαμε συνέχεια, τα πράγματα ήταν συνέχεια σε κούτες και το μυαλό θολό!!….εγώ συνέχισα μέσα από τις σελίδες του Yahoo!Groups να κρατάω επικοινωνίες αλλά δεν ήταν το ίδιο πια. Και κάπου εκεί, γνώρισα τον Κωνσταντίνο Κουζήγιαννη και τον Κώστα Σάββα οι οποίοι είχανε δραστηριοποιηθεί κι αυτοί μέσα από τις σελίδες της Υahoo σχετικά με τον Alice Cooper. Η γνωριμία ήταν αδύνατο να μην συμβεί καθώς η πώρωση μας ήταν ίδια! Τον δε Σάββα τον είχα και στα μέλη του Fan Club από παλιά όποτε ήδη γνωριζόμασταν. Έτσι σιγά σιγά ήρθε το 2004! Το τρελό αλλά υπέροχο 2004, με έναν δραστήριο Alice Cooper, που επισκέφθηκε την χώρα μας 2 φορές. Καθόμαστε λοιπόν οι τρείς μας με σκοπό την αναβίωση του ελληνικού Alice Cooper Fan Club, ανανεωμένο μεν αλλά και με στοιχεία από το παλιό.

 

 

 

Το Greek Trash Things!! Βασικός σκοπός, η διαφήμιση και προώθηση των συναυλιών του Alice Cooper στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Έτσι ο καθένας ανέλαβε ένα ρόλο, εγώ στα γραφικά για την δημιουργία φυλλαδίων/αφισών και ένα εφημεριδάκι με μια αναδρομή στο παρελθόν και με ενημέρωση για το παρόν! Ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος ανέλαβαν την προώθηση όλων αυτών και την επικοινωνία με εταιρείες και οργανωτικούς παράγοντες ώστε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Μια φαεινή ιδέα που είχα ήταν η επικοινωνία με τον σεβασμιότατο κο Αλέξανδρο Ριχάρδο, που είχε ως γνωστόν, εκπομπή στο ραδιόφωνο.

 

 

Και κάπως έτσι καταφέραμε να διοργανώσουμε το πρώτο μας πάρτυ σαν φαν κλαμπ, με τον κο Αλέξανδρο Ριχάρδο στην κονσόλα!! Σκοπός φυσικά, να γνωριστούν τα μέλη μεταξύ τους, να γνωρίσουμε νέους φανς του Alice Cooper και η προώθηση των επικείμενων συναυλιών του στην χώρα μας. Όταν ήρθε ο Ιούνιος τα παιδιά πήγανε στην Θεσσαλονίκη για την συναυλία αλλά εγώ δεν μπορούσα να φύγω από την δουλειά μου κι έτσι έμεινα πίσω. Ήταν όμως ευχής έργο, γιατί την παραμονή της συναυλίας της Αθήνας έμαθα που θα έμενε το είδωλό μας!! Κι έτσι έγινε η πολυπόθητη γνωριμία μας με τον Alice Cooper, καθώς η γνωριμία μου με τον Brian “Renfield” Nelson το 1998 αποδείχτηκε απίστευτα ωφέλιμη. Από κει και πέρα εγώ δεν κατάφερα να συνεχίσω διότι η δουλειά και η «ζωή» μου με παρέσυρε λίγο πιο μακριά από όλα αυτά. Δεν σταμάτησα όμως ποτέ να θαυμάζω και να ακολουθώ τον Alice Cooper, έναν άνθρωπό θαύμα που από μόνος του είναι ένας ζωντανός θρύλος!! Κείμενο: Κατερίνα Κατσούλη

 

Φωτογραφίες από Αμβούργο, 4 Ιουνίου 1998:

  

 

Φωτογραφίες από Αθήνα, 9 Ιουνίου 2004:

  

  

  

 

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin