Pin It


Ο Alice Cooper βρισκόταν σε περιοδεία στη Γερμανία, όταν είδε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι του χωρίς καθυστέρηση.

"Βρισκόμαστε στο Βερολίνο και το νιώθεις ότι έρχεται. Η κατάσταση είναι ήδη χάλια στην Ιταλία και το ίδιο πάει να γίνει και στην Ισπανία. Η Γερμανία έχει μόλις ξεκινήσει και αυτή. Μας ακύρωσαν το show μας στη Ζυρίχη και καταλαβαίνω ότι πλέον υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Μετά ακούσαμε ότι πρόκειται να κλεισουν τα σύνορα. Αφού παίξαμε στο Βερολίνο, μπήκαμε στο λεωφορείο για το Μόναχο, μπήκαμε στο αεροπλάνο και το μόνο πράγμα που μας ρώτησαν όταν επιστρέψαμε στην Αμερική ήταν εάν επισκεφτήκαμε την Κίνα ή την Ιταλία. Τους απάντησα: "Όχι" και τότε μας είπαν: "Καλώς ήρθατε σπίτι".

Επιστρέφοντας ασφαλής στην Arizona, ο Alice ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναβάλλει την Αμερικανική περιοδεία του, που θα διαρκούσε απο την 1η έως τις 22 Απριλίου, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.


Ο Alice βρίσκεται στο σπίτι με το Netflix, Hulu και την οικογένειά του.

Για μένα και τη Sheryl δύο μήνες στο σπίτι είναι φανταστικό. Καθόμαστε στο σπίτι και βλέπουμε Netflix και Hulu και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βρούμε φαγητό ή οτιδήποτε χρειαστούμε. Τα γήπεδα golf είναι ανοιχτά και αυτό είναι τέλειο για μένα. Βασικά είναι ωραία να κάθεσαι σπίτι. Αισθάνομαι λιγότερο ευάλωτος στο σπίτι μου σε σύγκριση με το να βρίσκομαι σε διαφορετικό ξενοδοχείο κάθε μέρα. Δεν ξέρεις ποιός ήταν εκεί και τι έχει ακουμπήσει. Όταν ήμουν στην Ευρώπη, έπλενα όλη την ώρα τα χέρια μου με Purell. Κάθε φορά που ακουμπούσα κάτι, ανησυχούσα μήπως είναι μολυσμένο.

Η κόρη του Sonora που αυτή τη στιγμή είναι πέντε μηνών έγγυος, μετακόμισε μαζί με τον σύζυγό της Diego Diaz στο πατρικό της, κάτι που της πρότεινε ο ίδιος ο Alice, έτσι ώστε να μείνουν όλοι μαζί.

Της είπα γιατί δεν έρχεσαι να μείνετε εδώ μαζί μας; Θα είναι καλύτερα έτσι. Κάποιες φορές σκέφτεσαι ότι ο Θεός έχει τον τρόπο Του να πεί στον κόσμο: "Ηρεμήστε και μείνετε όλοι με τις οικογένειές σας".

Βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.

Βλέπω τα πράγματα θετικά. Καταστάσεις σαν και αυτή είναι χάλια, αλλά είναι ευκαιρία να έρθουν οι οικογένειες πιο κοντά. Είχαμε μάλιστα ένα γάμο στην οικογένεια μόλις επέστρεψα απο τη Γερμανία. Παντρεύτηκε ο 86χρονος πεθερός μου εδώ στο σπίτι. Ένας μικρός γάμος σε κλειστό κύκλο, μόνο η οικογένεια και λίγοι φίλοι.

Όταν ο Alice ρωτήθηκε εάν φοβάται τον COVID-19, απάντησε πώς δεν τον φοβάται. Αλλά θα πρέπει να σκέφτεσαι και τους άλλους. Δεν ξέρεις τι προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίζει ο συνάνθρωπός σου. Περισσότερο ανησυχεί για τους μεγαλύτερους ανθρώπους όπως η 94χρονη μητέρα του.

 

Πως η πανδημία του Κορονοϊού έχει επηρεάσει τη δουλειά σου και τους οπαδούς;

Περιοδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα απο 50 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να ακυρωθούν συναυλίες λόγω έκτακτων μέτρων υγείας. Δεν μπορώ να θυμηθώ να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Είναι μια πανδημία που όλοι μας θα πρέπει να φανούμε υπεύθυνοι. Αυτή τη στιγμή μπορώ να ασχολούμαι με τη ραδιοφωνική μου εκπομπή και να γράψω τραγούδια εάν θέλω. Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να βγώ έξω και να κάνω συναυλίες. Οικονομικά δεν ανησυχώ όπως άλλες μπάντες. Δεν είναι ότι κάθομαι και δεν ξέρω πως θα εξασφαλίσω το φαγητό μου. Σκέφτομαι όμως και τους συνεργάτες μου που ζούν με ένα μηνιαίο μισθό. Συνεργάτες που έχω για αρκετά χρόνια και ζούν τις οικογένειές τους από αυτό. Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αισθάνομαι άσχημα και για τους οπαδούς μου. Πολλοί απο αυτούς αγοράζουν τα εισιτήρια ένα χρόνο πριν τη συναυλία και σχεδιάζουν τις διακοπές τους βάσει αυτής. Δεν ξέρω πως μπορώ να τους βοηθήσω. Ίσως θα πρέπει να το σχεδιάσουμε ξανά και να παίξω οπωσδήποτε για όλους αυτούς.

Τι θα γίνει με το Solid Rock Teen Center;

Ο Alice χρειάστηκε επίσης να αναβάλλει την εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα γινόταν στο ίδρυμα Solid Rock στις 25 και 26 Απριλίου. "Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τη φιλανθρωπία σου, αλλά θα τη ξεπεράσουμε."

Όσο ο Alice χαλαρώνει με την οικογένειά του, ο παραγωγός Bob Ezrin βρίσκεται στο σπίτι του στο Toronto και μιξάρει το νέο album "Detroit Stories".

"Ο Bob μπορεί να δουλέψει πάνω στο δίσκο απο το σπίτι του. Εγώ έχω ήδη τελειώσει την ηχογράφηση των κομματιών. Η επόμενή μου δουλειά θα είναι ένας νέος δίσκος των Hollywood Vampires, αλλά ακόμα δεν τον έχουμε καν ξεκινήσει."

Το Detroit Stories θα είναι ένας φόρος τιμής σε αυτή την πόλη που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Alice.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το άλμπουμ. Είναι αρκετά διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε κάνει, θέσαμε κάποιες παραμέτρους γύρω απο αυτό. Δεν γράψαμε ότι μας ερχόταν στο μυαλό αλλά είπαμε ότι θα πρέπει να έχει τον ήχο του Detroit. Προσκαλέσαμε μάλιστα κάποιους βετεράνους απο τη σκηνή του Detroit για να συμμετάσχουν στο δίσκο, όπως τον Wayne Kramer απο τους MC5, τον Mark Farner των Grand Funk Railroad και τον Johnny "Bee" Badanjek των Mitch Ryder & the Detroit Wheels. Υπάρχει κάτι στο Detroit που το κάνει hard rock. Αλλά οι μουσικοί στο Detroit είχαν πάντα μια δόση R&B (Rhythm and Blues) στον τρόπο που έπαιζαν και αυτό δίνει στον δίσκο μία διαφορετική γεύση. Θα είναι ένα ξεχωριστό Alice Cooper άλμπουμ. Θα ακούσετε τον Alice να πηγαίνει σε κάποιες κατευθύνσεις που δεν τον έχετε συνηθίσει και αυτό δίνει μία αίσθηση φρεσκάδας. Ο Bob Ezrin όπως και εγώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης ο Dennis Dunaway, ο Neal Smith και ο Michael Bruce απο το original Alice Cooper group.Τους θεωρώ μουσικούς του Detroit γιατί ζήσαμε εκεί και έτσι παίρνουν αυτό το αξίωμα. Αποφασίσαμε να ονομάσουμε το δίσκο Detroit Stories γιατί στην πραγματικότητα αυτό είναι. Κάθε τραγούδι είναι μία ιστορία αληθινή ή φανταστική σχετικά με το Detroit."

Όσο οι οπαδοί περιμένουν το νέο δίσκο, ο Alice τους συμβουλεύει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες. Πιστεύω ότι όσο πιο σύντομα το καταλάβουν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει όλο αυτό. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε μέσα στον επόμενο μήνα, έτσι ώστε όλοι να βγούμε έξω και να χαρόυμε τον ήλιο.

 

Μετάφραση-προσαρμογή: Κωνσταντίνος Κουζήγιαννης
Πηγή AZ Central

e-max.it: your social media marketing partner
facebook_page_plugin